2008

Fam.van Drie 26 april - 3 mei

Museum Jacques Chirac

We hebben ook in het gastenboek van het huisje geschreven. Het was 'n heerlijk weekje en we hebben best weer veel gezien, sneeuw op de Puys, het museum van de president, 'n tochtje door de omgeving met nog niet ontdekte spoorhuisjes en natuurlijk weer heel lekker gewandeld. Voor herhaling vatbaar dus !!   < zie fotoverslag >

Fam. Boon - van Til 31mei - 06 juni 2008

We troffen het helaas niet met het weer, maar verder hebben we het prima gehad. Vooral tochtje naar La Bourboule en dan terug via Tour d'Auvergne was prachtig ook omdat die dag de zon scheen. Deze week is de eleltriciteitsaansluiting buitenkant huisje door de mannen van EDF geheel vernieuwd.

Saskia & Nick 07juni - 14 juni 2008

Wij hebben prima weer gehad. Lekker in de tuin gezeten en omgeving verkend. Nederland wint met voetbal daverend met 3 - 0 van Italië. Was heel goed te volgen via de sateliettv. Ook wij hebben het gras gemaaid. Heerlijk rustig. Leuke tuin.

Anita, Jan en Nico uit Amsterdam 14 juni - 24 juni 2008

Prettige tijd gehad in 't Spoorhuisje. Helaas de eerste dagen regen en lage temp (12). Gelukkig voldoende dekbedden aanwezig en de houtkachel werkte goed. Aan te bevelen is een tocht naar Bort les Orgues. Met de auto naar de top van de berg met mooi uitzicht over de rotsen met orgelpijpen (les orgues). We hebben genoten van de tuin, hier en daar wat gesnoied en gras gemaaid. We zagen een "vliegend hert" een indrukwekkende tor........Oh ja in Ussel kun je in de bibliotheek gebruik maken van internet. 10 PC's staan ter beschikking voor € 1.50 per 30 min. Prima te doen dus. Alle voetbal kunnen volgen, wat een zenders staan er op de sateliet! Een dagje Clermond Ferrand was ook niet verkeerd. Schitterende kathedraal en de tram gezien die op één rails rijdt!

Jaap en Maria Luring - Holtrop 28 juni - 12 juli 2008

Toen we aankwamen was het 30 graden. Zeer afwisseld weer gehad van 12 tot 32 graden en wat regen. Prachtige wandelingen gemaakt uit het boekje "Promenades en pays D'Ussel. De Puy Mary beklommen en mooie route gereden door de Cantal. We hebben rond het huisje veel roofvogels gezien: Buizerd, de rode Wouw en heel veel zwarte Wouwen. De Wouw zie je bij ons in Noord Nederland alleen maar tijdens de trek. In Tulle was een orgelconcert in de Kathedraal de Notre Dame, concert bezocht. Prachtig. We denken met veel plezier aan deze vakantie terug. Ook in het Spoorhuisje was het goed toeven, mooie muziek, heel veel te lezen en heerlijk buiten eten en genieten.

Rode en zwarte Wouw

Zwarte Wouw

Tina & Paul Broekema 19 juli - 02 augustus 2008

Wij hebben hier een hele goede vakantie gehad! Het huisje was knus en confortabel, de tuin had meer dan genoeg schaduw en zon.....heerlijk. We hebben wat tochtjes in de buurt gemaakt en veel geluierd.

Nieke en Ruben Dubelloy uit St. Niklaas 03aug - 16 augustus2008

Het waren 2 leuke weken, jammer dat de 2e week wat minder van weer was. Het huisje was gezellig en ruim! Vele wandelingen gedaan o.a. naar Bort les Orgues. Onze hond Luna vond de paar verborgen strandjes geweldig! Ons zoontje Siebe - 19 maanden - vond allemaal leuke beesten: koeien en paarden en vooral de vele salamandertjes in de tuin.

Uit eten vonden wij niet gemakkelijk, maar wij zijn terecht gekomen aan Lac de Ponty. Leuk restaurantje, je kon rond het meer wandelen en redelijk goedkoop eten, een echte aanrader! Het was ook wel leuk dat we de olympische spelen konden volgen op Canvas en luisteren naar Studio Brussel via sateliet.

Lac de Ponty bij Ussel

Auke, Anne en Jasper Aukema en hond Brenda 16 aug - 30 aug 2008

Het was fijn weer eens in deze streek te zijn. Het huisje is goed bevallen, van alle gemakken voorzien. De eerste week was het koud en regenachtig, tweede week is het weer flink opgeknapt tot wel 23C. In de tuin hebben we 2x gras gemaaid, klimop en bamboe gesnoeid. Onze hond Brenda dronk alleen water uit het stroompje. Vermakelijk om te zien met welke gretigheid ze er in de ochtend heenliep en slobberde. Leuk, dat sommige machinisten toeteren bij passeren. We hebben onze franse kennissen in Eygurande bezocht en ook in Meymac. We ontdekten - bij de makelaar in Ussel - dat een spoorhuisje in Messeix te koop staat. We hebben het kunnen vinden, ziet er mooi uit, wel afgelegen.

Jaap en Marianne de Gruijter 30 aug - 13 sept 2008

Toen we op een avond de sterrenhemel bewonderden, hoorden we plotseling een paar keer een bosuil roepen. Wat een sfeer! Ik kon niet laten in het gastenboek te dichten:

l'Hibou sous le ciel étoillé

Appelle son chemin de lait

Puis encore la silence

Een fijn huisje op een fantastisch plekje. Iedere dag weer de verrassing van het treintje. Wij hebben wandelingen gemaakt, Clermond-Ferrand, Brive, Tulle en Bort les Orgues bezocht. Met het treintje retourtje Limoges gemaakt. Wij zochten - en vonden - fietsroute naar Compostella. Een deel hebben wij met de auto verkend: D 170 van St. Germain-les-Verges naar Donzenac. Een schitterend, lange, kronkelende afdaling door bosrijk gebied. Voor Compostellagangers is de eeuwenoude boetekapel in Donzenac een must. Jammer dat het weer af en toe tegenviel met koude nachten.

 

Oehoe kuiken

Oehoe