2009

 

De familie Zeën uit Apeldoorn opent deze zomer op 25 april tot 3 mei

Ondanks de voorjaarskou een enthousiast verslag via e-mail:

Hallo Els en Rob,

We zijn weer terug van ruim een week Spoorhuisje.En we hebben genoten. Een lekker knus huisje hebben jullie daar. Precies waar wij elke keer naar zoeken. De eerste dagen was het wel erg koud en nat. Zaterdag t/m dinsdag waren de temperaturen overdag onder de tien graden. (Maandag  <6)

In totaal hebben we 17 gps tochten in de omgeving gelopen. We hebben ons dus prima vermaakt en waren erg blij met de extra (warme en zonnige) dagen. Een aantal foto’s, die ik deze vakantie gemaakt heb, zal ik op internet zetten.

Het adres van mijn site is www.rz-services.nl tabblad fotografie. (Laatste site is nog in opbouw) 

 

< klik op de foto voor onze fotoselectie en verslag >

25 mei t/m 6 juni

Reinder en Nel Ubels schreven in het gastenboek:

Na een voorspoedige reis kwamen we op dit mooie plekje aan. Vanaf dinsdag de hele week mooi weer gehad.

Het was een fijne vakantie, veel gezien. De informatie "in de mand op tafel " gaf veel inspiratie en de gekochte wandelroutes bij de VVV van Ussel waren erg leuk om te doen. In Puy de Dome met de kabelbaan omhoog en naar beneden gewandeld. Rondvaart gemaakt op het stuwmeer van Bort les Orgues. Kortom een fijne vakantie, heerlijk huis met prachtig weer. Nu we aan 't inpakken zijn begint het beetje te regenen. Voor de tuin is deze bui erg welkom.

7 t/m 27 juni

Els & Rob zelf op vakantie in Het Spoorhuisje.

Wij deden kleine klusje in en om het huis en tuinonderhoud. Verder heerlijk lui in de tuin gezeten, veel gelezen. Wandelingen in de omgeving gemaakt. Een goede vriend van ons kwam "ingevlogen" van Schiphol direct naar Clermont Ferrand om een weekje te logeren. 1.30 uur duurt de tocht van KLM tegen redelijke prijs, om te onthouden!

Tochtjes gemaakt in de omgeving o.a. de route van 'de Transcorrezien ' gevolgd. (info over de route in het huisje aanwezig). Een voormalige smalspoorlijn die in 1959 is opgeheven. Bij Soursac de spoorbrug gezien - er is nu wandelpad over - een dunbevolkt gebied geen wonder dat deze trein het niet volhield. Ook nog boerenmarkten bezocht, proeven, keuren en kopen natuurlijk . Oa lekkere worsten en paardebloemlikeur gekocht en ook een gebakken cake-taart van het Klooster in Meymac.

Ongelofelijk deze 3 weken alleen maar zon gehad!

27 juni t/m 11 juli

Gerard en Marjan Hilbrant op vakantie in Het Spoorhuisje, zij schreven het volgende:

Wat een leuk huis en alles is er! Onze 1e week was heel warm, lekker in de heerlijke tuin zitten lezen. Vanuit huis wandeling naar St.Dezery gemaakt. Leuke tocht. In Meymac is een leuk museum voor moderne kunst. Meymac was uitgestorven op zondag wel mooi niet gezellig. Zondagavond naar uitvoering van het plaatselijk koor in het kerkje van St. Frejoux geweest. Oude bekende chansons met accordeon door oudere zangers - onze leeftijd - we kenden de liedjes goed. Heel leuk. Het gras is gemaaid. Er staat nogal wat bamboe rond de beek, als jullie niet opletten heb je over 2 jaar een bamboe-bos! Nu gaan we weer terug naar huis, we vonden het prettig hier.

11 t/m 25 juli

Het gezin van Margien en Olchert Gommer met de kinderen Floris en Sjoukje sturen ons een eigen gemaakte digitale groet:

<klik op de kaart voor groter>

Heerlijk knus huisje op een heerlijk plekje! Veel zon gehad. Mooie omgeving met een voor ons letterlijk hoogtepunt; de uitzichttoren van Mont Bessou ten noorden van Meymac. Een schitterd uitzicht op de Monts du Cantal en de keten van de Puy de Dome. Morgen gaan we verder naar ons volgende adres.

1 t/m 8 augustus

Mireille en Huub Bruens met de kinderen Mees en Saartje.

Het was een heerlijke week. Lekker gewandeld o.a. Puy de Sancy, Mont Dore, Bort les Orgues en de avondmarkt in Ussel. Veel zwemmen want het was prachtig weer. Lac de Ponty, Lac de Jambon en stuwmeer van Bort les Orgues.

Lekker eten uit ons eigen keukentje met prachtig uitzicht in le jardin. Ook hebben we geproefd van de lokale streekgerechten zoals bijv. truffade in Murol en in Bort les Orgues aten we chinees op het terras met uitzicht op de Dordogne. De eigenaar sprak Nederlands maar gelukkig ook frans. We hebben beloofd een goed woordje voor hem te doen, bij deze! Kaartje in het gastenboek van het huisje.

Ook wij hebben de zwarte Wouwen boven ons Spoorhuisje zien vliegen, wat een prachtig gezicht!

Huub heeft een fotocollage gemaakt die sturen wij met de sleutels retour.

 

 

Er wordt druk gewerkt om de overige bijdragen van 2009 in te voegen.